Harmonikások
Hivatásos zenészek
Mp3 zenék
Nóták és szövegek
Linkek
   
Eladó harmónikak
és hangszerek
Hangszerjavítók
Hohner történelem
   
Programok
Videók
Harmónikás videók
   
Kapcsolat
   
 
 
Kezdőlap

Kéméndi Tamás
A történet 1989-ben kezdődött, amikor megszülettem.

 A történet 1989-ben kezdődött, amikor megszülettem. Már a kezdetektől fogva jelen volt a zene, mivel a családban nagypapám és édesapám is játszott különféle hangszereken.
Nyolc évesen kezdtem el zenét tanulni Gász Mihálynál, aki a legjobb zenetanárok egyike volt. Nagyon vártam az első órát, mert úgy gondoltam, hogy egyből le fogom tudni játszani az akkori kedvenc slágeremet a „Szállj el kismadár „ c. számot. Csalódnom kellet, ugyanis „Miska bácsi” hangjegyekkel és különböző zenei kulcsokkal kezdte a tanítást. Persze hamar megértettem, hogy ezek elengedhetetlen kellékek a kottaolvasásban, a zenében.
 „Miska bácsinál” egészen 14 éves koromig tanultam, majd felvételiztem a Bartók Béla Gimnáziumba, ahova Umstadter Ervin készített fel.  A gimnázium egy egész más világot nyitott meg számomra. Míg Mohácson a harmonika „könnyűzenei” részével ismerkedtem meg ( sváb – szerb népzene, örökzöld slágerek), addig Pesten a komolyzene kapott nagy hangsúlyt.  Négy év után sikeresen felvételiztem a Liszt Ferenc  Zeneművészeti Egyetemre, ahol most 5.éves hallgató vagyok.
Már az általános iskola alatt is több iskolai vetélkedőn indultam, amiken rendszerint sikeresen szerepeltem.  Gimnáziumi éveim alatt pedig,  minden évben indultam az Országos Harmonika Találkozókon, ahol többször nívó díjat vagy kiemelt nívó díjat kaptam.
A zongora és a szintetizátor mindig is érdekelt. Először csak otthon, magamtól kezdtem el játszani szintetizátoron, majd édesapám és Végh Róbert segítségével megtanultam a hangszer csínját-bínját. A zongorával való megismerkedésem a középiskolás évekre tehető. Előbb komolyzenét, majd a főiskola mellett jazz és könnyűzenét kezdtem el tanulni Esze Jenő-től.  Ebben az évben a jazz elmélet és az általános zeneelmélet magas fokú megismerése kapja a fő hangsúlyt.
Az akadémiai évek alatt csatlakoztam a Maraton Band-hez, akik az igényes könnyűzene hívei és immár sok sikeres bált, esküvőt, céges rendezvényt és szalagavatót tudunk magunk mögött. Ebből a produkcióból vált ki Varga Dórával a duettünk. Zongora, harmonika és ének felállással éttermekben, szállodákban, születésnapi partykon és különböző rendezvényeken emeljük az est színvonalát.
A 2012-es évben hoztuk létre két zenészkollégámmal, Nádasdi Lászlóval és Keszler Péterrel a triónkat, melyben harmonika, gitár, basszusgitár felállással a harmonikára és virtuozitásra fektettük a fő hangsúlyt.
Az idei évtől tanítok is, a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézményben harmonika órákat tartok. Magánúton is foglalkozom növendékekkel: harmonika, szintetizátor\zongora és általános zeneelmélet órákat vállalok.  
Kéméndi Tamás
Kapcsolat
+36302281601
http://www.kemenditamas.com Name: Kéméndi Tamás
E-Mail: kemendi.tamas@gmail.com
Postacím: 7623 - Pécs, Gárdonyi Géza u.1\\3

További képek:

vissza

© 2006 www.harmonikasok.hu
Hohner