Harmonikások
Hivatásos zenészek
Mp3 zenék
Nóták és szövegek
Linkek
   
Eladó harmónikak
és hangszerek
Hangszerjavítók
Hohner történelem
   
Programok
Videók
Harmónikás videók
   
Kapcsolat
   
 
 
Kezdőlap

Beke Róbert
Veszprém

Beke Róbert

Gyermekkoromban minden éredekelt amiből valamilyen hangot lehetett kicsalni. Ez volt a lemezjátszó, furulya, levesestál stb… Ebből kifolyólag a szüleim folyamatosan be akartak iratni zeneiskolába, de nekem nem tetszett, míg végül 1992-ben sikerül rávenni, hogy tanuljak harmonikázni. A harmonika elég közel állt akkor is hozzám, mert sváb családból származom. Egy újsághirdetés alapján találtunk rá első tanáromra Márkus Sándorra akinek azt hiszem sokat köszönhetek, mert olyan szórakoztatózenei értelemmel töltötte meg üres fejem, amiből még most is merítgetek. 1997-ben sikeres OSZK vizsgát tettem.1997-99 között igyekeztem minél több virtuóz dallamokat tanulni- több kevesebb sikerrel-. 1999-ben ismertem meg Gabler Ferencet és Szalay Zsoltot akiknek nagyon sokat köszönhetek, mert olyan irányba terelek ami felé talán mindig is vágytam. Ez volt az un. Oberkrainer stílus amit a napig nagyon szeretek. Szalay Zsolti Franciaországba ment zenélni így én kerültem a helyére és így lettem 2000-től a füredi Annabella Hotel sörkertjének billentyűse. Az így alakult formáció neve BE-GA BOYS lett.Volt szerencsénk már játszani Magyarország után Ausztriában különböző rendezvényeken, fesztiválokon, Németországban sörfesztiválokon, születésnapon, szilveszterkor.
2004-ben ismertem meg Orosz Zoltánt akinek a zenéét már régóta csodáltam. A beszélgetésünk során szóba került a főiskola. Zoli segítségével ismertem meg Ernyei Lászlót akihez konzultációkra jártam a felvételi sikere reményében.
Szerencsére a harmonika egyre jobban hódít Magyarországon. Így egyre több nagyszerű harmonikással ismerkedhettem meg. Mint pl.: Orosz Zoltán, Schmidt Attila, Takács Zsolt, Móger Péter, Knipf Tamás…

Repertoárom
Magyar szórakoztató zene, német-tánc és volksmusik, közismert sanzonok, musettek, harmonikaátiratok, virtuóz zenei átiratok.

Elérhetőség:

beke.robert.tyros2@gmail.com



Kapcsolódó zenefájlok :
  Beke Róbert
  Beke Róbert

További képek:

vissza

© 2006 www.harmonikasok.hu
Hohner